[ Prijava ]
Objavljen u Četvrtak, 24.05.2018 u 10:36, prije 4 godina 10 mjeseci 1 sedmica 4 dana 20 sati 42 minuta 19 sekunde
Međunarodni studentski projekat „Innovation school of Sprungbrett“

U sklopu zajedničkog međunarodnog projekta „Innovation school Sprungbrett“, u kojem učestvuje šest visokoškolskih institucija: Visoka škola za arhitekturu, drvo i građevinu Univerziteta u Bernu (Švicarska), Univerzitet u Neuchatelu (Švicarska), Tehnički Univerzitet u St. Petersburgu (Rusija), Fakultet za dizajn i tehnologiju namještaja i enterijera Univerziteta u Skoplju (Makedonija), Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Biotehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani (Slovenija) i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u periodu od 14-18.05.2018. godine održana je 4. studentska konferencija u Ljubljani (Slovenija). Na konferenciji je učestvovalo dvadeset i osam studenata sa šest visokoškolskih institucija koje sudjeluju u zajedničkom projektu i tom prilikom su predstavili svoje stručne radove na Odsjeku za preradu drveta Biotehničkog fakulteta u Ljubljani. 

Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću su predstavljali studenti Ajla Džaferbegović, Adela Gračanin, Zinaid Mulalić i Nedim Hurem te dekan Tehničkog fakulteta prof.dr. Atif Hodžić i koordinator projekta doc.dr. Damir Hodžić. 

U toku 2018. godine studenti Tehničkog fakulteta Bihać će u sklopu projekta sudjelovati na dvije praktične radionice u trajanju od 5 dana u St. Petersburgu i Beogradu. 

Projekat u potpunosti finansira švicarska fondacija Mercator i švicarska ambasada u BiH.

Info blok
Univerzitet u Bihaću